Suklaa taipuu moneksi. Mielestäni parasta on kuitenkin suklaa-kaakao, jollaista saa mm. Italiasta! Mutta matkassa on mutka, koska en sitä osaa itse tehdä, pitääkin minun tyytyä muihin suklaa juttuihin. Tässä uusi resepti joka löytyy Fazerin Bak & Dessert tumma/suklaa pakkauksen takaa.
Mud Cake
paketti tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
Sulata suklaa ja voi keskenään kattilassa. Munat ja sokeri vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi, johon sekoitetaan sulatettu suklaa. Jauhot sekoitetaan varovasti ja nopeasti seokseen.
Laita taikina minimissään 25cm voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, taikina nousee uunissa. Huomasin että parempi jos vuoka on leveä tai jopa vaan uuninpelti. Kakun tulisi jäädä keskeltä märäksi (huom ei juoksevaksi taikinaksi!). Jos vuokasi on korkea lisää uunissa olo aikaa. Kakun voi ottaa pois uunista kun tulitikkuun ei enää jää juoksevaa taikinaa.
Uuni 200 astetta noin 15-30minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti