torstai 10. marraskuuta 2011

Sokerimassaa kakun päälle!

Pääsin käymään Espoossa Confetti nimisessä kaupassa ja mukaan
tarttui erivärisiä sokerimassoja. En ole koskaan käyttänyt marsipaania
tai mitään muutakaan massaa kakun koristeluun.
Nyt pääsin tarttumaan tähänkin hommaan kun ajattelin
yllättää työkaverini kakulla!


Kasasin kakusta todella korkean, varmaan sellaiset 17cm oli
kakulla korkeutta. Sen jälkeen aloin kaulimaan sokerimassaa
levyksi. Levyn paksuus oli noin 4mm ja sitä oli todella helppo
käsitellä. En tarvinnut sen käsittelyyn edes leivinpaperia, vaan
kaulin sen suoraan piiraskaulimella.


Huomasin, että jos kakun päällystää massalla, sitä ei tarvitse
kostuttaa niin paljon kuin tavallisesti. Kosteus tiivistyy
kakun sisällä helposti.


Tämä sokerimassa kokeilu oli onnistunut. Löydät sokerimassaa
250g paketissa jo melkein mistä kaupasta vaan. Tosin tuolloin
massa on aina väriltään valkoista, mutta sitä voi värjätä nestemäisellä
väriaineella joita saa myös kaupoista. Itse en ole marsipaanin
ystävä, joten sokerimassa sopii makuuni paremmin!

4 kommenttia:

  1. Kakkupohjan ohje or didn't happen ;)

    VastaaPoista
  2. Jaaaaaa vuorossa Epic Fail.
    Tuollahan se ohje oli seuraavassa bloggauksessa. Sen siitä saa kun kiireessä lukee.

    VastaaPoista
  3. Alkujaan minulta tilattiin 1-vuotis kakku, teemana NallePuh! Kokeilin kakun sisusta siis tähän kakkuun, jotta tiesin että kakun tilaaja tulisi tykkäämään kakkunsa sisuksista!

    Tässä kakussa on siis todellakin seuraavaa:

    1pr maitorahkaa (laktoositon)
    1pr kermavaahtoa (laktoositon)
    3rkl lemon curd
    1pr Piltti-purkki Aurinkoinen
    Marianne-crush murskaa
    2kpl valmis kakkupohja

    koristelussa käytettiin sinistä ja valkoista sokerimassaa.

    P.s. laitan Nalle Puh!-kakustakin kuvia tulemaan piakkoin...

    VastaaPoista
  4. Hieno kakku! Terkuin Eeva:-)

    VastaaPoista