torstai 16. helmikuuta 2012

Runebergin sydänpalat


Kuva on huono, mutta tarina hyvä. Ensimmäistä kertaa pääsin
kokeilemaan miten Runeberginpiirakka tehdään. Löysin
helpon reseptin ja syyn tehdä niistä hienoja!


Tarvitaan 25x30cm leivosvuoka, jotta piirakasta
tulee tarpeeksi korkea. Mutta voit hyvin käyttää
tavallista uunipeltiäkin. Taikinan lisäksi tarvitset
hilloa ja sokerikuorruketta. Vadelmahillo käy hyvin ja
tomusokerista voi väsätä kuorrukkeen koristelua varten.

Ohje:

2 dl juoksevaa margariinia
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1ps (80g) mantelijauhetta
2 dl murskattuja piparkakkuja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää seokseen yksitellen
hyvin vatkaten kananmunat. Yhdistä toisessa kulhossa
kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan.
Sekoita joukkoon kermaviili. Laita uuniin noin
30min ja 200 astetta. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat.
Voit leikkiä palojen muodoilla, käytä piparimuotteja
ja yllätä kahvipöytä seurue.


Niin ja se syy näitten tekoon? Ehkä yksi parhaista syistä 4ever,
kihlajaiseni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti